Stomerij en milieu – HiGlo

HiGlo is een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel. Naast het grote voordeel dat het middel biologisch afbreekbaar is, heeft het ook de volgende werkingen:

• Zorgt voor heldere kleuren, een zacht gevoel en een gemakkelijke afwerking
• Zorgt voor een goede greep bij gereinigd textiel
• Is zacht voor uw textiel
• De solvent is reukloos
• De mate van krimp van uw textiel is laag en het middel is agressief voor vlekken

Bijna alle andere stomerijen in Nederland maken gebruik van PER (perchloorethyleen) of KWL (vloeibare koolwaterstof) voor het chemisch reinigen van uw kleding. Het grote nadeel van PER is dat het enorm schadelijk voor het milieu is, KWL is daarentegen iets minder schadelijk voor het milieu als PER. Na onderzoek, uitgevoerd door CTTN* scoren HiGlo en PER even goed op het gebied van reinigingskracht en scoort HiGlo beter dan KWL. Daarbij is gebleken dat PER schadelijk is voor het milieu in tegenstelling tot HiGlo.

* CTTN is het onafhankelijk instituut voor Textielonderzoek.

HiGlo is ontwikkeld door het Christeyns (een detergentenproducent). Het biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel is opgebouwd uit speciale koolwaterstoffen en het is vrij van halogenen, zoals bijvoorbeeld chloor. Daarbij komt het grote voordeel dat HiGlo niet carcinogeen, mutageen of giftig is zoals PER. Doordat het middel lichter is dan water, kan het niet in de bodem en het grondwater terecht komen tijdens eventueel knoeien of bij lekkages.

We vinden dat Stomerij de Lorelei en milieu in deze tijd samen moeten gaan. Verantwoordelijkheid nemen voor het milieu vinden we erg belangrijk. We zijn continu bezig met het milieu en vinden daarbij de overstap op een milieuvriendelijker reinigingsmiddel een belangrijke stap in de goede richting.

Momenteel zijn er in Nederland honderden locaties waar de bodem gesaneerd wordt om verdere vervuiling door bijvoorbeeld PER tegen te gaan. Door de schadelijkheid van PER is het gebruik hiervan in verschillende landen reeds verboden. HiGlo is het betere alternatief kijkend naar een stomerij en milieu.

stomerij de lorelei
Higlo

Stomerij De Lorelei reinigt uw kleding milieuvriendelijk!

heeft u vragen neem dan gerust contact met ons op